Моите Птици - канарчета, хибриди
  Заглавна Страница   Форум   Помощ Търси Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Странната подутина е била киста  (Прочетена 2470 пъти)
shikata
Administrator
Newbie
Неактивен Неактивен

Публикации: 35

« -: Март 10, 2008, 09:52:43 »

. .

Това е последния случай  с мое канарче който ме хвърли в големи тревоги.Бях обещал в друг форум че ще разкажа как са преминали нещата при лечението.Тук е мястото да благодаря на всички колеги които ми оказаха много голяма помощ, някой от които доста спориха с модераторите  за начина по който ми предоставиха помоща си.
Та значи буцата е била киста.Прочетох  в статиите в изпратените ми линкове, начините за премахването им.Най подробно описаният беше за премахването му по оперативен начин-с скалпел.
Мислих доста не ми се рискуваше да изгубя птицата, но от друга страна и така тя беше предразположена към инфекции.Прочетох и за два алтернативни метода-единият е системно мазане на мястото с йод с цел да се умърви тъкънта, другият беше да се върже здрав конец на клуп и с него да се стегне основата на кистата за да може тя с времето да изсъхне.
Пробвах първо първият начин- с йода, видя ми се много бавен и несигурен от страна на успех
После вторият-с конеца-този вариант според мен е много добър, така не се травматизира излишно птицата.Изпълних всичко което беше указано в обясненията и след няколко дена прегледах канарчето.Кистата, подутината около нея която беше жива тъкан беше започнала да изсъхва.Но аз имах и друга дилема, исках канара по бързо да оздравее за да мога да го подготвя за размножителния сезон.
За това реших да проведа процедурата със скалпела.Да ви кажа честно ми беше много притеснено да не прокърви много. Взех прахче за рани и пристъпих към действие.
Всичко мина като по вода-раничката прокърви съвсем малко(може би помогна факта че преди това бях стягал кистата с конец), сложих прах за рани и я пуснах в клетката и.
След три-четири дена я прегледах, коричката от раничката вече беше паднала и всичко беше ок.
В момента птицата е здрава вече се запознава с бъдещата си съпруга. Cheesy

Така че съвета ми е питайте винаги има вероятност някой да ви чуе и да ви помогне
« Последна редакция: Март 27, 2008, 09:12:27 от shikata » Активен

Tags:
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Search Engine Optimisation (SEO) seo google Display Pagerank YooBG - ??????????? ?????? Elate v Bulgariantop.com i glasuvaite za tozi sait .: BGtop.net :. Elate v BG TOP.com i glasuvaite za tozi sait!!!
BG Direktoriq BG Directory